Puolitin Sarpun ohjeen.
Saaristolaisleipä:
5 dl piimää
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
1 dl siirappia
1½ dl kaljamaltaita
1½ dl neljänviljanhiutaleita
2 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi, lisää hiiva ja sekoita hyvin. Lisää suola, siirappi, maltaat ja hiutaleet. Sekoita ja lisää lopuksi jauhot.
Vaivaa taikinaa hetki, leivo siitä pitkulainen leipä ja laita se voideltuun vuokaan kohoamaan.
Paista kohonnutta leipää 175 asteessa 1½ tuntia. Kostuta pintaa paistamisen aikana muutaman kerran kahvisiirappiseoksella.
Säilytä leipä paperipussissa.
Nauti leipä mätimoussen tai voin kera. (Tällä kertaa laitoin mousseen smetanan sijasta 200 g ruohosipulituorejuustoa.)
Tämä ohje täytyy laittaa korvan taakse.
VastaaPoistaIhana uusi blogi sinulla.